Tävlingsledaren hälsar

AndreasUncategorized

Hej på er allihopa!

Snart är det dags och här kommer lite viktig bra att ha info från mig som Tävlingsledare. Nytt år, nya möjligheter och jag hälsar alla nya deltagare varmt välkomna samt de lag som är tillbaka från förra året och tackar ödmjukast för att vi får ert förtroende och vill tävla hos oss. I år har vi ett startfält på 160 lag, det vill säga 320 deltagare, vi har dubblerat antalet platser jämfört med förra året. Vi har lag från 7 olika länder =)

2XU Island Challenge är inte som alla andra tävlingar. Er start kommer att gå i Nordens största viltvårdspark, och med det kommer er första sträcka i löpning gå i vilthägnet och ni kommer att simma i de mest klara och vackra vatten ni sett till stora delar av tävlingen. Ledarlagen förra året hade en flock med hjortar som sprang bredvid dem =)

Racet går i allt från obanad terräng till fin asfalt, men något jag vill lägga extra vikt på är att banan i vissa delar är klurig och kräver er uppmärksamhet till 100 % på snitslar och markeringar. En kort stunds fokus på annat så har ni sprungit av banan och kommer få lägga tid på att hitta tillbaka på rätt spår igen. Detta är inget race som går på en ”autobahn”.
I detta race kommer ni inte få något gratis! Men ni kommer att få uppleva den mest magiska miljön. Med tanke på detta så kommer ni får en karta i ert startkit, denna är såklart vattentålig till 100 % och det finns en anledning att den finns där.
Vi rekommenderar att ni har någon typ av egen vätska med er fram till första vätskedepån pga att den ligger i svår terräng, ca 9 km från start dit vi har svårt att leverera vatten. Ni kan lämna era extra behållare där dock så ni slipper bära med dem under hela loppet. De sista 2 vätskestationerna kommer att vara välfyllda, se karta.

Våra simsträckor går i väldigt olika vatten, vilket betyder att temperaturen kan skilja mycket, med detta är det ett krav att ni har våtdräkt på er och att den täcker torso, och tävlingens officiella simmössa skall alltid vara den som sitter ytterst om man vill ha 2 st mössor. Tävlings simmössan kommer finnas i er startbag. Ned- och uppgångar kommer att markeras med flaggor, men det är inga färgglada självlysande flaggor, så ni måste vara noga med att titta ut vart ni ska och träna på att navigera.

Vi har på vår tävling totalt förbud mot nedskräpning av banan, jag ser också att alla har sitt eget ansvar och sportmanship att man följer banan och inte genar där tillfälle kan ges. Kolla er karta så ni kan er bansträckning. Detta är ditt eget ansvar att kunna banan.

Så gör er redo, träna hårt och smart och framför allt glöm inte att ha roligt under tiden fram till start!
Jätte kram
Maria